ZATVORENIK PRONAĐEN MRTAV

Federalno tužiteljstvo preispituje istragu o smrti Dine Ćosića

ZATVORENIK PRONAĐEN MRTAV
15.08.2016.
u 17:14

Federalno tužiteljstvo dostavilo je Tužiteljstvu Tuzlanske županije mišljenje kojim je naloženo da se odluke postupajućeg tužitelja o neprovođenju istrage u slučaju smrti Dine Ćosića iz Lukavca, zatvorenika KPZ-a Tuzla – Odjeljenje Kozlovac, koji je prije dvije godine zatečen mrtav u svojoj sobi, stave izvan snage i postupi po njegovom mišljenju i preporuci, saznaje Dnevi avaz.

Propusti u nalazu

– Prije svega, na osnovu uočenih propusta u nalazu i mišljenju vještaka sudske medicine koji je radio obdukciju umrlog Dine Ćosića, ukazali smo na potrebu da se odredi novo vještačenje o uzroku i okolnostima smrti Dine Ćosića i da se u cilju očuvanja nepristrasnosti i objektivnosti, ovo vještačenje povjeri vještaku medicinske struke i patologije izvan Tuzlanske županije – navodi se u dopisu koji je Federalno tužiteljstvo uputilo Senaidu Ćosiću, ocu umrloga.

Kako je poznato, Dino Ćosić, zatvorenik KPZ-a Tuzla – Odjeljenje Kozlovac, 7. kolovoza 2014. u ranim jutarnjim satima zatečen je mrtav na svom krevetu, samo pola sata nakon što su njegove kolege izašle iz sobe, a on ostao spremati se za izlazak.

– Sve radnje koje su rađene vezano uz smrt mog sina su sumnjive. Najprije jedan liječnik konstatira jedno vrijeme nastupanja smrti, a drugi liječnik drugo vrijeme. Iako je moj Dino pronađen mrtav u ranim jutarnjim satima, nas roditelje o njegovoj smrti tužiteljica je obavijestila nešto prije 13 sati, i to nakon izvršene obdukcije. Rekli su nam samo da dođemo u Komemorativni centar i preuzmemo tijelo. Tada smo i vidjeli da je isječen, ustvari da je nad njim vršena obdukcija – kaže za Dnevni avaz Senaid Ćosić, koji već dvije godine pokušava doći do istine kako je došlo do smrti njegovog sina.

Zahtjev Tužiteljstva

Nalaz laboratorija Centra za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku Kliničkog centra Vojvodina, urađen na zahtjev Županijskog tužiteljstva Tuzla, potvrdio je da u uzorcima krvi, urina i žuči pokojnog Dine Ćosića, uzetim na dan njegove smrti, nije pronađeno prisustvo droga, alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci koje bi mogle utjecati na njegovu smrt.

Također, utvrđeno je da Ćosićeva smrt  nije nastupila kao  posljedica srčanog i moždanog udara, što je za njegovu obitelj, od samog početka, bio alarm da, kako kažu, netko nešto skriva kada je u pitanju smrt njihovog sina. Što će pokazati nova istraga, ostaje vidjeti.

Dug prema sinu

– Iako je nalaz iz Novog Sada jasno pokazao da moj sin nije bio uživalac droga, u nalazu dr. Cihlarža, koji ga je samo sjekao skalpelom, napisano je da je umro od teških opojnih droga. To što je Cihlarž napisao u svom nalazu, od prvog dana bilo je sumnjivo ne samo meni nego i mnogim drugima koji su bili u doticaju s ovim slučajem, jer je sve ukazivalo da netko nešto skriva kada je u pitanju ovaj slučaj. Ono što stvara sumnju u uzroke njegove smrti jeste jedna uočena svježa modrica na tijelu čije porijeklo nitko nije utvrdio. Moja borba za istinu je dug prema mom sinu, a ne nikakva želja za osvetom prema bilo kome – kaže Senaid Ćosić za sarajevski list

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?