sarajevo

FENA i Bugarska novinska agencija BTA sporazumom obnovile suradnju

12.05.2022.
u 11:23

 Generalni ravnatelji Federalne novinske agencije (FENA) i Bugarske novinske agencije (BTA), Elmir Huremović i Kiril Valchev, potpisali su danas u Sarajevu sporazum kojim su obnovili suradnju ovih medijskih kuća.

Sporazum je potpisan u okviru proljetne konferencije Europske alijanse novinskih agencija (EANA) koja se održava u Sarajevu, a čije su članice i FENA i BTA.

Direktor FENA-e Elmir Huremović zahvalio je Valchevu na inicijativi da se u okviru ovogodišnje konferencije EANA-e potpiše ugovor o suradnji.

- Imamo dugogodišnju suradnju u različitim oblastima, posebno u razmjeni vijesti i ovo će biti jedan korak više ka njenom unapređenju - kazao je Huremović.

Izrazio je nadu da će u budućem periodu i Bugarska i BiH kroz suradnju novinskih agencija uspostaviti još bolje međusobne odnose i postići veće razumijevanje u oblasti ekonomije, kulture i turizma.

Valchev je podsjetio da Bugarska i Bosna i Hercegovina kao države imaju dugogodišnju uspješnu suradnju te je citirao pisca Isaka Samokovliju, koji je rođen u BiH, a čija je obitelj došla iz Bugarske. Kako je kazao, Samokovlija je jedom rekao: "Imao sam teme, imao sam ljude, te sam htio reći nešto o njima u pripovijetci", a slično čine i agencije jer pišu o ljudima i događajima.

Podvukao je i da je Bugarska  jedna od prvih zemalja na svijetu koja je priznala nezavisnu BiH, te je direktoru Huremoviću uručio isječak iz novina od 15. siječnja 1992. godine koji govori o tome da je Vlada Bugarske priznala BiH, a što je potom potvrdio i bugarski predsjednik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?