Tuzla

Festival vina i hrane okupio 32 izlagača iz svih krajeva BiH

05.10.2017.
u 21:48

Udruženje BH festival Tuzla organizator je 3. bh. festivala hrane i vina koji je otvoren u improviziranom sajamskom prostoru na Trgu slobode u Tuzli. Cilj organizacije ovakvog događaja je da se na jednom mjestu objedine svi bh. proizvođači vina, hrane i usluga. 

- Ovim projektom želimo utjecati na svijest konzumenata da kupovinom i korištenjem domaćih proizvoda i usluga utječu na razvoj poljoprivrede u Bosni i Hercegovini kao i poboljšanje cjelokupne ekonomske situacije i otvaranja novih radnih mjesta - izjavio je Adnan Aliefendić, predsjednik Udruženja BH festival Tuzla.

Kaže da ovo nije najveći nego i jedini festival ove vrste u našoj državi na kojem su prisutni samo proizvođači iz Bosne i Hercegovine

-Festival je okupio 32 izlagača iz svih krajeva BiH i za nas je to dovoljno. Među njima je 17 vinara dok su ostalo proizvođači suhomesnatih proizvoda i drugih delikatesa - kaže Aliefendić. 

Festival se održava na prostoru velične 600 kvadratnih metara, a završava u petak u večernjim satima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?