Ružica Zeljko-Zubac

Filozofski fakultet otvara studije na engleskom jeziku i privlači studente iz inozemstva

24.05.2018.
u 10:58

„Planirani diplomski studij politologije na engleskom jeziku u suradnji s Fakultetom političkih znanosti i međunarodnih odnosa Sveučilišta Matej Bel iz Banske Bystrice – Slovačka veliki je iskorak u ponudi Filozofskoga fakulteta SUM-a“, rekla je prodekanica za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Filozofskog fakulteta (FFMO) Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ružica Zeljko-Zubac, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru . 

Ističe kako se ovim potezom snažno pokazuje želja za internacionalizacijom kako Fakulteta tako i SUM-a u cjelini koju su najavili dekan Musić i rektor Tomić u svojim programima.

„Vjerujem da će ovaj studij i diplome s dva Fakulteta biti mamac za mnoge studente ne samo iz naše dvije zemlje. Ova suradnja je tek prvi korak kojega će slijediti i ostali studiji“, kazala Zeljko-Zubac. Studij će biti pokrenut u akademskoj 2020/21.

U intervjuu za Hrvatski Medijski Servis objasnila je kako su do sada na Fakultetu imali nastavnike i studente na razmjeni iz SAD-a, Njemačke, Austrije, Poljske, Litve, Finske, Slovačke, Češke, Francuske i Turske te se uvijek radilo o obostranim pozitivnim iskustvima.

„U zadnje dvije do tri godine nastavnici i studenti FFMO-a prednjače u korištenju različitih programa mobilnosti prije svega kroz Erasmus + , ali i brojne druge mogućnosti koje se nude preko različitih programa“, rekla je Zeljko-Zubac.

Ističe kako se kroz suradnju s američkim veleposlanstvom nudi i Fulbrigt program stipendiranja, pa je jedna profesorica Filozofskog fakulteta bila korisnica ove prestižne stipendije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije