recept

Fini kolač od jagoda, jogurta i limuna - lako ga je napraviti

Fotolia
10.05.2020.
u 12:08

Iako to nije predviđeno receptom, ovaj kolač možete preliti čokoladnom glazurom - stavite jednaku količinu maslaca i crne čokolade u metalnu posudu pa otapajte to na pari, donosi 24sata.hr. 

Sastojci:

230 g brašna 
šalica šećera 
2 dl jogurta 
1 dl ulja 
3 jaja vanilin šećer s aromom burbona 
malo ulja pola 
vrećice praška za pecivo 
limunova korica 
350 g jagoda

Priprema: 
Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom. Zatim dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i naribanu koricu limuna. Sve izmiješajte i na kraju kuhačom lagano umiješajte tučeni snijeg od bjelanjaka. Zagrijte pećnicu na 200° C.

Premažite okrugli kalup za torte maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i po njoj posložite ravnomjerno polovice jagoda. Pecite pitu oko 25 minuta. Izvadite je iz pećnice i ostavite u kalupu neka se hladi. Nakon što se gotovo ohladila, izvadite je pažljivo iz kalupa i stavite na tanjur za posluživanje.  

Savjet: 
Iako to nije predviđeno receptom, ovaj kolač možete preliti čokoladnom glazurom - stavite jednaku količinu maslaca i crne čokolade u metalnu posudu pa otapajte to na pari.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije