Skupština hitnog karaktera

Formirana nova Vlada Tuzlanske županije

26.01.2021.
u 12:50

Nova Vlada Tuzlanske županije danas je formirana na čelu s premijerom Kadrijom Hodžićem, a nakon što je ozvaničena skupštinska većina u kojoj su SDP, PDA, Naša stranka i SBB.

Iz opozicijsk SDA su ukazali na suradnju SDP-a i HDZ-a, a iz DF-a na upitnu ustavnost vlade.

Članovi četiri stranke, odnosno SDP, PDA, SBB i Naša stranka nedavno su postigle dogovor vezano za zajedničko skupštinsko djelovanje, a nakon što je ranija vlada na čelu s premijerom Denijalom Tulumovićem podnijela ostavku, krenulo se u formiranje novog saziva.

Shodno dogovoru predstavnika stranaka nove parlamentarne većine, SDP-u su uz mjesto premijera pripala i četiri ministarstva, isto toliko ima PDA, dok po dva imaju Naša stranka i SBB.

Nakon današnjeg svečanog polaganja zakletve Midhat Dobrnić (PDA) postao je ministar unutarnjih poslova, Una Harčin (Naša stranka) ministrica pravosuđa i uprave, a Elvis Baraković(SDP) ministar obrazovanja i nznanosti.

Zvjezdan Karadžin (Naša stranka) sada je na čelu Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, Vedran Lakić (SDP) Ministarstva financija, Zlatan Muratović (SBB) Ministarstva za kulturu, sport i mlade, a Hamza Bešić (SDP) Ministarstva trgovine, turizma i prometa.

Esad Džidić (PDA) postao je ministar rada, socijalne politike i povratak, Mevludin Hodžić (SBB) ministar privrede, Fedahija Ahmetović (PDA) ministar za pitanja branitelja, a Vahidin Smajlović (SDP) ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Za ministra zdravstva izabran je izabran Božo Jurić. 

Nova vlada zvanično je formirana na sjednici Županijske skupštine hitnog karaktera. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?