RAZGOVARAO S NIKŠIĆEM

Forto o problemu BHRT-a i FTV-a: Danas ili sutra će biti aktivirana sredstva od pretplate

Edin Forto
Fena
08.05.2024.
u 12:07

Nakon što je Radio televizija Bosne i Hercegovine prestala pružati svoje usluge Federalnoj televiziji zbog velikog duga prema njima, oči su uprte u Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, kao i druge nadležne institucije. 

Resorni ministar Edin Forto kazao je za Klix.ba da je o ovom problemu razgovarao s premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem i da bi uskoro trebalo doći do rješenja problema.

"Razgovarao sam sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, koji sve čini da otkloni problem. Očekujem da se danas ili sutra aktiviraju nesporna sredstava od pretplate na računu Elektroprivrede BiH", kazao je on.

 

Naime, Elektroprivreda je početkom godine prestala prikupljati pretplatu zbog nepotpisivanja novog ugovora s javnim servisima, a koji je bio u blokadi zbog nezadovoljstva BHRT-a načinom raspodjele novca. Nakon što je dogovoren nastavak prikupljanja pretplate i potpisan novi ugovor, očekivao se i dogovor o načinu raspodjele tog novca. 

Forto je također izrazio nadu da će uskoro doći do promjene rukovodstva Federalne televizije s obzirom na to da su direktor i UO već godinama u tehničkom mandatu. To već neko vrijeme najavljuju predstavnici nove vlasti u BiH.

"Nadam da će u najskorijem roku Parlament FBiH imenovati upravljačke strukture FTV-a, kojima je mandat istekao prije 10 godina", poručio je on.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije