Veleposlanici s hrvatskim dužnosnicima

FOTO Berba grožđa u Mostaru izvrsna prigoda za upoznavanje s turističkim potencijalima BiH

22.09.2023.
u 21:48

- Sretna sam što možemo nastaviti tradiciju trganja grožđa te i time pokazati ljepotu Bosne i Hercegovine i predstaviti Bosnu i Hercegovinu kao vinsku zemlju - rekla je Krišto.

Tradicionalna manifestacija “Berba grožđa s veleposlanicima”, kojoj je domaćin bila predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, održana je danas u vinogorju kod Mostara, a nazočilo joj je više diplomata akreditiranih u zemlji.

Time je nastavljeno rujansko okupljanje diplomata s hrvatskim dužnosnicima iz BiH na čelu s predsjednikom HNS-a BiH Draganom Čovićem, čime se promoviraju bogatstva ovoga kraja.

- U svojstvu domaćina tradicionalne rujanske berbe grožđa u Mostaru ugostila sam članove diplomatskog zbora u BiH. Izvrsna je to prigoda za upoznavanje s turističkim potencijalom naše zemlje, gospodarskom ponudom, kulturom i običajima. Sretna sam što možemo nastaviti tradiciju trganja grožđa te i time pokazati ljepotu Bosne i Hercegovine i predstaviti Bosnu i Hercegovinu kao vinsku zemlju - rekla je u obraćanju predsjedateljica Krišto.

Uz hrvatske dužnosnike s više razina, manifestaciji su nazočili diplomati iz više europskih zemalja - od prvih susjeda Hrvatske, Crne Gore, Srbije, preko Mađarske, Slovenije, Španjolske, Slovačke, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva, EU-a do Kine, Indonezije, Pakistana...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije