pustolovina za pamćenje

FOTO Bili smo na raftingu Neretvom i pobijedili strah!

14.07.2020.
u 11:30

Domaće destinacije proteklih tjedana žive punim plućima. Iako je mnogima onemogućen prelazak preko granice, a brojne države stavljaju BiH na crnu listu, ovdašnji stanovnici odlučuju se za istraživanje ljepota svoje zemlje, ali i prezentaciju istih, stoga ne iznenađuje što su se brojni svjetski časopisi raspisali o ovoj zemlji kao top destinaciji koja posjeduje sve što je potrebno za razvoj turizma, piše Večernji list BiH.

Tek sada, kada je pandemija zavladala svijetom, i ljudi odavde postaju svjesni što imaju i zašto se prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine dive vani.

Proteklih dana i ekipa Večernjaka istraživala je što nudi ova zemlja, a jedna stvar posebno nas se dojmila. Radi se o raftingu na rijeci Neretvi, lokaciji tek pola sata udaljenoj od Konjica, a nalazi se negdje između Mostara i Sarajeva.

Sugovornik s kojim smo istraživali ove posebnosti kaže nam kako je i ove godine upravo ovo jedna od najljepših i najboljih turističkih ponuda na ovom području i kako je domaćih gostiju kao nikad prije.

- Niz malih vodopada, spuštanje čamcem niz vodu, skakanje s manjih i većih stijena, guštanje uz pripremljeni roštilj u netaknutoj prirodi - samo su neke od aktivnosti koje ovu vrstu adrenalinskog doživljaja obogaćuju. Plemenita priroda koja se uklapa uz kanjon Neretve s bistrom vodom, različite boje kamenja u vodi, pjev raznih vrsta ptica i niz raznolikih biljaka zasigurno doživljaj na raftingu na rijeci Neretvi čine još ljepšim - priča nam sugovornik.

I uistinu, usput smo susreli desetke drugih avanturista koje ništa ne može pokolebati.

- Moramo naučiti cijeniti ono što imamo. Sva ova bogatstva nismo mogli vidjeti dosad jer smo se uvijek divili nečemu vani. Doba pandemije prisililo nas je da gledamo i uživamo u onom što mi imamo, a ekipa sa mnom prvi je put na raftingu i oduševljeni su onim što vide - priča nam čovjek koji se zaustavio na relaciji na kojoj smo se i mi odlučili odmoriti prije završnih “spustova” rijekom. I sve viđeno uistinu je bilo vrijedno divljenja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?