Počela berba

FOTO: Brao smilje na hercegovačkom polju pa ga zamalo ugrizla zmija

05.07.2020.
u 16:46

Ekipa Večernjaka ovih je dana boravila na jednom privatnom hercegovačkom imanju, na Mostarskom Blatu, gdje su vrijedni domaćini odradili berbu smilja.

Kako su nam kazali, prinosa je skoro dvostruko manje nego prošle godine.

- Što se dogodilo, ne možemo reći bez neke stručne analize jer smo se istim postupkom vodili kao i prošle godine, međutim prinos je dvostruko pao - kaže nam vlasnik.

Satima je sa sinovima radio na svom imanju, a zamalo se dogodio i incident. Naime, kada je sin rukom zamahnuo da zahvati smilje koje je prethodno pokošeno, pojavila se zmija duga oko jednog metra.

- Je li otrovnica ili ne, ovako ne mogu zaključiti, ali kažu i da u tzv. neotrovnim zmijama ima jedna doza otrova tako da sam sretan da do nikakvog kontakta nije došlo. Ja sam prvi ugledao zmiju i doslovce uhvatio sina za ruku da je ne dotakne - kaže nam vlasnik.

Ističe da ga ovogodišnji slab prinos neće pokolebati da radi i ubuduće. - I kada sam ulazio u ovo gledao sam na smilje kao jednu dodatnu zaradu za sebe i svoju obitelj. Nisam išao grlom u jagode da posadim enormne količine pa danas da i sebe i druge krivim jer nisam uspio jer me je razočarala cijena i slično. Sadio sam onoliko koliko možemo obitelj i ja uraditi, a evo i kada je prestala smiljomanija zadovoljni smo i trudimo se oko onog što imamo - priča nam vlasnik imanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?