održan svečani prijem

FOTO Evo kako je proslavljen rođendan kralja Charlesa III u Sarajevu

rođendan kralja Charlesa III u Sarajevu
Foto: Fena
1/9
21.06.2023.
u 20:28

Proslava kraljevog rođendana je još jedna prilika da pokažemo najbolje što Britanija ima, a i da se pohvalmo snažnim vezama imeđu Ujedjnjenog kraljevstva i Bosne i Hecegovine, kazao je veleposlanik Velike Britanije u BiH Julian Reilly danas u Sarajevu na svečanom prijemu povodom obilježavanja rođendana kralja Charlesa III.

- Ove godine imamo puno toga da obilježimo. Današnji događaj je prva proslava rođendana našeg novog kralja Charlesa III - naveo je veleposlanik Reilly.

Podsjetio je da je kralj više puta posjetio Bosnu i Hercegovinu i sa građanima podjelio važne trenutke, poput otvaranja obnoljenog Starog mosta u Mostaru.

- U njegovu čast večerašnji događaj je zaista jedinstven. Tu je naš vojni gajdaš koji je jučer zabavljao građane Sarajeva, britanska tradicionalna hrana i piće kao i britanska glazba. Želim zahvaliti svima koji su danas sa nama kao i ostalim partnerima i prijateljima diljem BiH na odličnoj suradnji - kazao je veleposlanik Reilly.

Stotinama godina dugu tradiciju javne proslave rođendana suverena Britanci nastavljaju i sa novim kraljem. Bez obzira kada je stvarni rođendan suverena, proslava za sve stanovnike otoka, kao i zemalja Komonvelta, organizira se početkom ljeta, u mjesecu lipnju.

Tako se večeras u Britanskoj rezidenciji u Sarajevu održava prva službena proslava rođendana kralja Charlesa III u prisustvu velikog broja uzvanika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?