Prvi Australac koji je postao župnik u BiH

Fra Anthony Stephen Burnside novi župnik Župe Šuica

tomislavnews
04.05.2021.
u 12:19

Hercegovcima dobro poznati franjevac fra Anthony Stephen Burnside (fra Tony) je na prijedlog Uprave Provincije hercegovačkih franjevaca danas imenovan od Oca biskupa Petra Palića župnim upraviteljem odnosno župnikom u župi sv. Ante Padovanskog u Šuici, piše tomislavnews.

Fra Anthony je prvi stranac Australac koji je postao župnik u Bosni i Hercegovini. Naime, on se rodio u Melbourne-u, u Australiji. Njegovi preci su od prije tri generacije iz Škotske, Irske i Engleske. Nakon završenih studija hortikulture (vrtlarstva) i zemljopisa na Melbourne University došao je u Međugorje gdje je dobio svećeničko redovničko zvanje.

Završio je filozofsko – teološki studij u Zagrebu i zaredio se u Zagrebačkoj katedrali. Nakon postdiplomskog studija vratio se u Bosnu i Hercegovinu i služio je u župama Čerin i Tomislavgrad kao župni vikar i u Konjicu kao gvardijan samostana i župni vikar, te kao župni vikar u Šuici gdje nakon 2,5 godine postaje župni upravitelj odnosno župnik, doznaje portal Tomislavnews.com.

Fra Anthony, poznatiji kao fra Tony,  živi u Bosni i Hercegovini 33 godine, u duvanjskom kraju je 9 godina, od kojih u Šuici dvije i pol godine.

Iskrene čestitke fra Toniju i iskrene čestitke svim župljanima Župe Šuica na novom župniku fra Toniju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?