“Posavska večer“ u Njemačkoj

Frankfurtom odjekivala pjesma „Posavino, u srce te nosim“

26.11.2019.
u 11:01

Hrvati iz Frankfurta podrijetlom iz Bosanske Posavine, okupljeni oko nogometnog kluba „Posavina“ Frankfurt, ponovno su upriličili nezaboravnu večer prepunu emocija prema rodnome kraju i ispunjenu njenim izvornim zvucima. U Heusenstammu nedaleko od Frankfurta na Majni priredili su „Posavsku večer“ uz izvornu posavsku pjesmu, zvuke šargije i violine te pjesme njihovih omiljenih  pjevača. Uspješna organizacija ponovo je bila na Nogometnom klub FC Posavina Frankfurt kojeg vodi domaljevčanin Marko Pavić. Sav prihod od Posavske večeri namijenjen je financiranju nogometnih pogona FC Posavine Frankfurt, čija prva momčad uspješno nastupa u najjačoj frankfurtskoj ligi – Kreisoberligi, a dio prihoda bit će preusmjeren i na liječenje 15-godišnjeg dječaka Slavena Lukića iz Domaljevca.

 Posavina u srcu

- Na ovogodišnjoj Posavskoj večeri u dvorani „Kultur und Sport-Franzentrum Martinseehalle“ okupilo se više od tisuću Hrvata, najvećim dijelom iz Bosanske Posavine, no zapravo bili su Hrvati s obje strane rijeke Save, kao i njihovi prijatelji iz Frankfurta, Offenbacha, Mannheima, Wiesbadena, Mainza, Münchena, Beča, Salzburga, …. te Hrvatske i BiH, pojašnjava nam Marko vidno zadovoljan što je uspio sa prijateljima organizirati vrlo zahtjevu večer koja protekne sa toliko emocija i pozitivnog ozračja u znaku rodnoga kraja. -Te noći  u mislima smo se bar na trenutak vratili svojoj voljenoj Posavini, koju svi nosimo u srcu, rado joj se vraćamo i tu ljubav prenosimo našoj djeci, kaže Marko.

Prigodna obraćanja

Među uzvanicima na Posavskoj večeri bila je i vicekonzulica Generalnog konzulata RH u Frankfurtu Biserka Lukan, te voditelj Hrvatske katoličke zajednice Wiesbaden i Frankfurt fra Kristijan Montina. Nisu izostali ni predstavnici crkve pa je iz rodnoga kraja na večeri bio nazočan i fra Mario Jurić, gvardijan samostana u Tolisi i župnik župe Tolisa. Na Posavskoj večeri su bili i predstavnici ostalih  zavičajnih večeri Hrvata iz Frankfurta kao i predstavnici kulturnih i sportskih klubova, udruga i zajednica. Predsjednik Pavić sve ih je srdačno pozdravio a prigodne su riječi uputili konzulica Lukan te svećenici fra Kristian i fra Mario. Ugođaj večeri upotpunili su glazbenici iz Posavine, Markica Plavi i „Tigrovi Tame“. Da Vinci band, DJ Djuro te poznati izvođači izvorne posavske pjesme „Šarka i prijatelji“.  Tijekom zabave posjetiteljima u dvorani su podijeljeni su primjerci Večernjeg lista i Fenix Magazina, medijskih pokrovitelja „Posavske večeri“.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?