nekoliko savjeta

Gdje griješite u njezi kože lica zimi?

lice
02.12.2021.
u 18:15

Dolaskom zime, i sami znate da vaša koža zahtjeva intenzivniju njegu zbog niske razine vlage, hladnoće i razlike između unutarnje i vanjske temperature.

Zbog vanjskih čimbenika, postepeno se smanjuje količina nužnih lipida u međustaničnom prostoru, zbog čega iritirajuće tvari lakše prodiru u kožu uzrokujući osjetljivost i upalu, te gubitak vlage kože. Zbog toga, može vam se pojaviti osjećaj suhoće, zategnutosti, pa čak i svrbež i peckanje kože, zbog čega je potrebno promijeniti vašu beauty rutinu i proizvode koje ste do sada koristili, piše ljepotaizdravlje

Što napraviti?

Čistilica za lice
Prije svega, pokušajte zamijeniti čistilicu za lice umirujućim čistačem u obliku gel kreme koji će sačuvati lipide i smiriti osjetljivost kože.

Piling
Zamijenite agresivne pilinge za lice postupnom upotrebnom retinoida ili mikropilinga, umjesto kemijskih i mehaničkih pilinga koji su idealni za korištenje nakon ljeta.

Aktivni sastojci
Ne trebate ih potpuno izbjegavati, ali ako koristite bilo koji od aktivnih sastojaka (retinol, salicilna, glikolna i sl. kiselina), svedite ih na minimum jer mogu povećati iritaciju, crvenilo i suhoću kože. Koristite jedan aktivni sastojak u rutini pa ga mijenjajte po danima, uz dodatnu hidrataciju.

Hidratacija u slojevima
Nanošenje hidratantnih sastojaka i proizvoda u slojevima smanjuje onu neugodnu zategnutost kože. Krenite s micelarnom vodicom, tonerom, pa hijaluronskom kiselinom ili peptidima.

Dnevna i noćna njega
Ono što ste do sada koristili – poduplajte. Za dan i noć upotrebljavajte kreme bogatijih tekstura koje će nahraniti kožu i zaštititi njen vanjski omotač.

Okoloočna krema
Okoloočno područje tijekom zime posebno je osjetljivo, pa pogotovo u ovom periodu, nemojte izbjegavati nanošenje okoloočne kreme koja će vam nahraniti to područje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?