Posjet

General Wolters: NATO se raduje mogućnostima za produbljivanje suradnje s BiH

16.07.2019.
u 15:11

Vrhovni zapovjednik Savezničkih snaga za Europu (SACEUR) general Tod D. Wolters izjavio je danas u Sarajevu kako se NATO i zapovjedništvo na čijem je čelu raduju mogućnostima za daljnje intenziviranje i produbljivanje vojne suradnje s Bosnom i Hercegovinom.

General Wolters, koji boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, nakon susreta s najvišim dužnosnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH) istaknuo je kako je u 2019. godini realizirano dosta zajedničkih aktivnosti.

Izrazio je zadovoljstvo ostvarenim stupnjem suradnje, kao i planskim aktivnostima koje slijede u narednoj, 2020. godini, potcrtavajući spremnost za ulaganje nove energije u suradnju s OSBiH.  

General Wolters pohvalio je angažman OSBiH u sklopu mirovnih operacija, a posebno u operaciji u Afganistanu, gdje se trenutačno nalazi više od 60 pripadnika OS BiH.

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš je kazala kako je razgovarno o intenziviranju suradnje BiH, Ministarstva obrane i NATO-a, uključujući i nove vidove suradnje, kao i zakonske obveze koje ima MOBiH, a koje se tiču sudjelovanja u mirovnim misijama i drugih pitanja značajnih za obrambeni sektor BiH.  

Sugovornici su razmijenili mišljenje o različitim sigurnosnim pitanjima i modalitetima pomoći Bosni i Hercegovini i Ministarstvu obrane, a sve radi daljnjeg jačanja sigurnosti i stabilnosti u regiji jugoistočne Europe.

Pendeš je razgovore ocijenila sadržajnim i konstruktivnim, izražavajući zahvalnost generalu Woltersu za posjet Bosni i Hercegovini i Ministarstvu obrane, već na početku novoga mandata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije