prirodni recept

Genijalan trik kako se riješiti žohara i pauka jednom zauvijek

sprej
16.09.2016.
u 15:16

Ovaj trik je puno bolji izbor od kupovine raznih sprejeva jer nećete udisati otrovne kemikalije. Osim toga, pauci i žohari bježat će od vaše kuće što dalje mogu

Miris eteričnog ulja paprene metvice i octa pauci i žohari ne podnose te bježe od njega koliko ih noge nose. To ulje se pomiješa s alkoholnim octom i vodom, a na kraju dobijete sprej protiv nametnika koji je jeftiniji i učinkovitiji od onih koje možete pronaći u tragovinama. Osima toga, daleko je zdravije udisati miris paprene metvice i octa nego tko zna kakvih kemikalija, piše 24sata.hr. 

Ovo je recept:

Sastojci:

šalica i pol vode
pola šalice alkoholnog octa
20 kapi eteričnog ulja paprene metvice

Postupak:

Stavite u bocu s raspršivačem vodu i bijeli ocat  pa dodajte eterično ulje. Dobro promučkajte. To mješavinom pošpricajte mjesta iza ormara, sudopera, rubove u kupaonici itd., odnosno sva mjesta na kojima se pojavljuju žohari i pauci. Ova mješavina kukce neće ubiti, ali će ih držati daleko od vašeg doma. Postupak ponovite periodično kako se ne bi vratili.

Napomena:

Umjesto paprene metvice može se koristiti eterično ulje ekualiptusa. Učinak će biti jednak, ali metvica ima ugodniji miris.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?