Svjedočenje Fahrudina Nikšića:

Glavnim pravcem napada u Rami zapovijedao je Sefer Halilović

12.10.2017.
u 08:00

U nastavku suđenja za ratni zločin počinjen u Prozoru, svjedok Tužiteljstva BiH kazao je da je nakon akcije na Uzdol zatekao zapovjednika Envera Buzu, koji je optužen za ratni zločin, kako spava u zapovjedništvu bataljuna. Svjedok Fahrudin Nikšić kazao je da je, po naredbi, zajedno s još 60-ak vojnika iz 182. fočanske brigade, stavljen na raspolaganje Samostalnom bataljunu Prozor početkom kolovoza 1992. - Došli smo u Dobro Polje gdje je bilo zapovjedništvo bataljuna i gdje nas je primio zapovjednik Enver Buza. Obavijestio nas je da se rasporedimo u tri satnije u tri sela. (…) Nakon nekoliko dana ja sam postavljen za operativca - ispričao je Nikšić, dodajući da mu je zadatak bio obilazak linija na području sela Here, Kute i Šćipe. Na tom području, kako je rekao, ostaje do završetka akcije “Uzdol”, u rujnu 1993. Upitan kako zna za tu akciju, svjedok je kazao da je bio upoznat da se vrši šira operacija te da je došao i Sefer Halilović, načelnik stožera A BiH, koji je njome zapovijedao.

Planiranje akcije

“Postrojeni smo i načelnik stožera je osobno govorio nekoliko dana prije akcije. Potom smo na sastanku od zapovjednika bataljuna saznali za pravac napada i dobili upute o djelovanju”, prisjetio se Nikšić...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?