nestanak djece

Godinama nepoznata sudbina djece nestale u BiH: Za sedmero maloljetnika se traga

Avsaz/Facebook
03.04.2024.
u 20:50

Nestanak djevojčice Danke Ilić (2) u Srbiji ponovno je podsjetio na sedmero maloljetnika u BiH koji, ni nakon više godina, nikada nisu pronađeni.

Za devetogodišnjim Milošem Todorovićem, koji je nestao 7. studenog 2007. godine, dugo se tragalo. Dječak je tog dana u 9.30 sati izašao iz kuće u višegradskom naselju Jondža i otišao da se igra u obližnjem Sportskom centru "Ušće“, piše Avaz.

Pretpostavljalo se da je Miloš, trčeći za loptom, pao u rijeku, gdje je lopta i pronađena. Ali ronioci nikada nisu pronašli tijelo dječaka u rijeci Drini. U potrazi za Milošem, njegova fotografija postavljana je i na bilborde.

 

Foto: Miloš Todorović/Facebook

 

Gimnazijalac Dragoljub Misimović (16) iz Bosanske Gradiške otišao je 2015. godine sa šestog sata bez ruksaka i jakne. Do obitelji su stizale različite informacije, ali gimnazijalac nikad nije pronađen. 

 

3-2024-04-03-18-23-48-da0b1db9-3cce-408a-bf54-ddf9dfbac1d4.jpeg

Dragoljub Misimović/Facebook

 

Njegovi prijatelji kazali su da su ga mučile loše ocjene iz dva predmeta, koje je namjeravao popraviti. Njegovi roditelji ponudili su prije nekoliko godina i kuću za informaciju o njihovom sinu, ali do sada nije bilo rezultata.

Troipogodišnji Alen Bukva nestao je 2012. u Međeđi kod Višegrada. 

 

3-2024-04-03-18-25-48-da827807-f04a-490b-b3c4-71ef81952dc9.jpeg

Alen Bukva/Facebook

 

Dječak se igrao ispred kuće bez odjeće i obuće i od tada mu se gubi svaki trag. Majka Emina Bukva vjeruje da je njenog sina netko oteo i da je još živ.

Dvogodišnji Damjan Oroz stajao je u prosincu 2010. godine sa svojim ocem na obali rijeke Vrbanje u Čelincu. Pretpostavljalo se da je Damjan pao u Vrbanju, ali nikad nije pronađen.

Nestanak Inge Perković iz Mostara prijavljen je u listopadu 2006. godine. 

Tada 16-godišnja Inga Perković iz sela Potok kod Livna krenula je u školu po knjižicu i nikad se nije vratila kući. Provjeravana su sva mjesta gdje se sumnjalo da bi Inga mogla biti, kao i dojave da je oteta, koje su stigle do policije. No, nikada nije pronađena.

 

Foto: Inga Perković/ Facebook

 

Federalna uprava policije obnovila je potragu za dječakom Darkom Stančevićem (1980.), rođenim u Mostaru, koji je u prosincu 1982. nestao u ovom gradu, kad je imao samo dvije godine.

 

Foto: Darko Stančević/Facebook

 

Vozio se triciklom nedaleko od kuće na Rudniku. Baka, koja je čuvala dječaka, ušla je na trenutak u kuću i, kad se vratila, njega nije bilo. U Neretvi je pronađen samo njegov crveni tricikl.

Prije nekoliko godina, pojavila se informacija da je dječak živ i da sada, kao odrastao čovjek, živi u Italiji, gdje ga je, navodno, usvojila talijanska obitelj. Te informacije do danas nisu potvrđene.

Za Ingom Perković i Darkom Stančevićem raspisana je Interpolova žuta tjeralica.

Iako za njom nije raspisana službena potraga, godinama nema nikakvog traga ni Armini Kovač (15) iz Donjeg Vakufa, koja je u ožujku 2015. nestala nakon izlaska u grad s prijateljicama. 

 

3-2024-04-03-18-25-48-9452009b-dbb4-483f-a475-c33d51a8a9e3.jpeg

Armina Kovač/Facebook

 

Pripadnici Policijske stanice Donji Vakuf pretraživali su korito i obalu Vrbasa, jer su u blizini rijeke pronađene i stvari nestale djevojčice.

I pored opsežne potrage i dojava da je viđena u nekim gradovima, o njenoj sudbini ništa se ne zna.

Za nestalim Milošem Todorovićem, Alenom Bukvom i Dragoljubom Misimovićem raspisana je i međunarodna objava o nestalim osobama, piše Avaz.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije