24. godišnjica

Godišnjica genocida u Srebrenici: Pokop posmrtnih ostataka 33 žrtve

Fena
11.07.2019.
u 07:51

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas će biti obilježena 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica i obavljen pokop identificiranih žrtava genocida iz srpnja 1995. godine.

Nakon komemoracije bit će pokopani posmrtni ostaci 33 žrtve genocida. Najmlađa žrtva koja će biti pokopana u Potočarima ove godine je Osman Cvrk rođen 1979. godine. U trenutku ubojstva bio je maloljetan, imao je svega 16 godina, javlja Fena.

Najstarija žrtva koja će ove godine biti pokopana je Šaha Cvrk, koja je imala 82 godine kada je ubijena i ujedno je i jedina žena koja će u Potočarima biti pokopana ove godine.

Pokopani će biti i otac i sin, Zaim i Fuad Pilav. Također i braća Mujić, Fahrudin (25) i Zijo (28) te braća Isaković. Asim Isaković je u trenutku kada je ubijen imao 20 godina dok je njegov brat Kasim bio samo dvije godine stariji.

U Podrinje identifikacijskom centru u Tuzli nalazi se još 140 identificiranih žrtava, ali uglavnom zbog nekompletnosti posmrtnih ostataka obitelji se još nisu odlučile za pokop.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari do sada su pokopani posmrtni ostaci 6.610 žrtava genocida, a traga se za još više od 1.000 nestalih Srebreničana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije