Džentlmenski potez

Golman Dortmunda pustio gol iz penala bivšem reprezentativcu Njemačke na njegovom oproštaju

23.05.2021.
u 14:03

Golman Borussije Dortmund Roman Bürki (30) pustio je nogometašu Bayer Leverkusena Larsu Benderu (32) da postigne gol iz penala u svojoj posljednjoj utakmici u karijeri, nakon čega su se srdačno pozdravili.

U tom trenutku Borussija je vodila 3:0 i bilo je jasno da će zabilježiti trijumf, a Bender je u igru ušao u 89. minuti i dobio je priliku da na oproštaju izvede jedanaesterac.

Bürki je ispao pravi džentlmen i imajući u vidu da se Bender oprašta od nogometa, ostao je ukopan na sredini gola, ne pokušavajući zaustaviti udarac s bijele točke nekadašnjeg njemačkog reprezentativca.

Bender je cijenio gestu i prišao je Švicarcu, te je zagrljajem iskazao zahvalnost.

Lars Bender je ponikao u Munchenu 1860 prije nego je 2009. godine stigao u Leverkusen za koji je nastupao punih 12 sezona, stekavši status klupske legende. U dresu reprezentacije Njemačke odigrao je 19 utakmica i postigao je četiri gola.

Osim Larsa, karijeru je okončao i njegov brat blizanac Sven Bender koji je također igrao za Bayer od 2017. godine, a prethodno je nastupao za Borusssiju Dortmund i Munchen 1860.

Ključne riječi
gol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije