FFMO

Goluža: Treba omogućiti mladim ljudima da pokažu što su naučili

tribina02_brs_bih_13102015
Braco Selimović/Vecernji.ba
14.10.2015.
u 06:15

Obrazovanje 
svakako oplemenjuje mlade ljude, čak i ako nema posla

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru jučer je održana prva tribina povodom nove akademske godine.

O temi "Zašto vrijedi studirati? Kako studirati?" govorio je gost prof. dr. sc. Božo Goluža, te pri svom predavanju istaknuo kako na to pitanje nije lako odgovoriti nigdje u svijetu, kod nas posebno, zbog činjenice što ljudi pitaju: "Zašto studirati ako nećete to moći poslije kapitalizirati, odnosno ako nećete moći dobiti posao?"

Formiranje mladih ljudi

- Tu se često brkaju stvari. Sveučilište ne otvara poduzeća. Sveučilište je tu da formira mlade ljude, da ih učini zrelijima i da ih pošalje u život, kazao je Goluža. - Treba omogućiti da mladi pokažu što su naučili jer i oni osobno imaju koristi od toga, ali, dakako, još više društvo ima koristi od toga, kazao je.

Profesor Goluža također ističe i da obrazovanje oplemenjuje mlade ljude, čak i ako nema posla.

- Bez obzira na to dobiju li osobe poslije završenog fakulteta posao ili ne, bitno je da se osjećaju dobro, da mogu reći: "Ispunio sam svoje obveze, upotrijebio sam svoj talent. Ono što je bilo do mene, ja sam to i uradio". Škola je ostavila na meni pečat, izgradio sam se u bolju osobu i to mi može na neki način biti zadovoljština.

Nažalost, današnje društvo ne omogućava mladima da svoje znanje kapitaliziraju, odnosno da se zaposle, istaknuo je profesor Goluža, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?