Google i Facebook traže od zaposlenih da se cijepe

29.07.2021.
u 20:11

Pojedine velike tehnološke kompanije u SAD, zahtjevaju od svojih uposlenih da se cijepe prije nego što se vrate u ured na posao, zbog toga što se delta soj koronavirusa brzo širi i broj novozaraženih raste, navodi Glas Amerike.

Google i Facebook, su objavili da njihovi zaposlenici u SAD moraju da se vakcinišu prije povratka na posao. Google je priopćio da će u idućim mjesecima to važiti i za zaposlene u drugim zemljama, navodi Glas Amerike (VOA).

Prema medijskim navodima, Netflix je takođe predstavio politiku obaveznog cijepljenja za sve koji sudjeluju u produkciji serija i filmova u SAD-u.

Apple planira ponovo da uvede obavezno nošenje maski u svim prodavnicama u SAD, čak i ako je osoblje cijepljeno,  prenosi Blumberg.

Tvrtke poput Ubera i Microsofta, koje su planirale  zaposlene vratiti u urede, produžile su period rada od kuće.

Google je također priopćio da će produžiti rad od kuće do 18.og listopada zbog rasta broja zaraženih koronavirusom i širenjem delta soja.

“Pažljivo ćemo pratiti podatke i obavijestiti zaposlene o režimu rada 30 dana unaprijed”, priopćila je tvrtka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?