KUCNITE JEDNOM

Google ima novi sustav logiranja koji bi nam mogao olakšati život

22.06.2020.
u 10:00

U Googleu su razvili One Tap, novi sustav koji omogućava prijavu i logiranje na web odredišta jednim kuckanjem na uređaj u koji ste ulogirani s njihovim korisničkim računom, piše tportal.hr.

Kako bi novi pristup mogao funkcionirati razvojni programeri morat će dodati podršku za One Tap u svoje proizvode i servise.

Cilj nije samo omogućiti brže logiranje i izbjeći unos podataka u obrasce na uređajima s operativnim sustavom Android, već to učiniti jednim kuckanjem.

Tako nećete morati pamtiti lozinke i korisnička imena za svaki pojedini račun već će se sve naći u sklopu jedinstvenog i lako prepoznatljivog sučelja.

Naravno, već se sad možete logirati pomoću korisničkog računa pri Googleu kako bi izjegli popunjavanje obrazaca. Ovo je tek korak dalje u istom smjeru.

Pošto ste već logirani u vaš uređaj s Androidom, Google će to upotrijebiti umjesto da svaki put traži unos podataka kad se nađe u kontaktu s aplikacijama drugih dobavljača.

Koliko je to sigurno, pitate se? U Googleu su razvili pozadinski sustav nazvan Block Store, koji aplikacijama omogućava stvaranje sigurnosnog tokena povezanog s vašim korisničkim računom, a kojeg će koristiti za logiranje. Neće, dakle, negdje pohranjivati vašu lozinku u tekstualnom obliku.

Ali, to ne znači kako rizik ne postoji. Dapače, na određeni je način veći nego dosad jer zlonamjerni haker mora provaliti samo u vaš korisnički račun kako bi mogao ući u sve s njime povezane aplikacije. No, to je i sad moguće izvesti, piše Next Web.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?