SARAJEVO

Gordana Tadić predsjedala sastankom Udarne grupe

20.01.2021.
u 09:42

U Tužiteljstvu BiH održan je sastanak Udarne grupeza borbu protiv trgovine ljudima iorganiziranih ilegalnih migracija.Središnje teme sastanka odnosile su se na realizirane aktivnosti, kao i plan djelovanja u narednom razdoblju u otkrivanju, kaznenom procesuiranju i spriječavanju kaznenih djela iz oblasti trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, predsjedavala je sastankom Udarne grupe, na kojem su sudjelovali dužnosnici pravosudnih, policijskih i sigurnosnosnih institucija sa razine države Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko Distrikta BiH, kao i novoimenovani članovi Udarne grupe.

Predstavnici institucija su prezentirali informacije o radu i djelovanju institucija i agencija iz kojih dolaze, a sudionici sastanka razmatrali su i zajedničke aktivnosti u prevazilaženju aktualnih problema u BiH iz oblasti trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

Na sastanku je zaključeno da je postignut napredak u procesuiranju kaznenih djela trgovine ljudima na svim razinama, ali da se i dalje nastavljaju aktivnosti putem Specijalizirane mreže tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima, u cilju učinkovitijeg identificiranja i procesuiranja pojavnih oblika kaznenih djela trgovine ljudima i pružanja potpore i zaštite žrtvama, posebno ranjivim kategorijama.

Također je istaknuta potreba nastavka aktivnosti na specijalističkim edukacijama iz ove oblasti, za istražitelje, tužitelje i suce koji rade na ovim predmetima. 

S obzirom na važnost navedene tematike i zaštite žrtava trgovine ljudima u procesu jačanja vladavine prava, sastanku su nazočili i predstavnici međunarodne zajednice i organizacija koje djeluju u Bosni i Hercegovini, a koji pružaju značajnu potporu u ovoj oblasti.

Komentara 1

LO
lokve
14:01 20.01.2021.

Jadna naša pravdo od ministra preko predsjednika ustavnog suda glavnog tužioca sve ikona do ikone ikebaa do ikebane HDZovo cijeće.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije