Jedan od načina rješavanja problema u zdravstvu

Gospodarstvenici ulaze u vlasništvo bolnica kroz javno- privatno partnerstvo?

30.01.2017.
u 10:00

Stotine milijuna maraka dugovanja zdravstvenih institucija u Federaciji nagnale su resorno ministarstvo da razmišlja o mogućim rješenjima ovoga problema. U izvješću o zdravstvenom stanju stanovništva Federacije BiH spominje se čak i mogućnost javno-privatnog partnerstva u zdravstvenom sustavu kao jedno od mogućih rješenje za nagomilane probleme. Posljednjih dvadesetak godina u svijetu se razvija model izgradnje ili rekonstrukcije infrastrukturnih i društvenih projekata uz pomoć i uz sudjelovanje privatnog sektora.

Fenomen u javnom sektoru

- Fenomen javno-privatnog partnerstva (u daljnjem tekstu JPP) razvio se u mnogim područjima djelokruga javnog sektora. Različiti čimbenici objašnjavaju povećano pribjegavanje JPP-u. Glede proračunskih ograničenja s kojima se suočavaju država i lokalna samouprava, ono udovoljava potrebi privatnog financiranja javnog sektora....

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?