nižu uspjehe

Gospodarstvenici zaposlili 175 novih radnika u Posušju

22.06.2019.
u 09:25

Održana je 14. skupština Udruge gospodarstvenika Posušje.

Skupštinu, koja je organizirana kao redovita i izvještajna, vodilo je radno Predsjedništvo: Pero Lončar, dopredsjednik, Damir Vican, predsjednik Upravnog odbora, i Damir Lončar, predsjednik Nadzornog odbora.

Uspješno poslovanje

Skupština je usvojila financijsko izvješće za prošlu, 2018. godinu i izvješća o radu Upravnog odbora i Udruge.

Članovi Udruge gospodarstvenika Posušje i u prošloj, 2018. godini, nastavili su s uspješnim poslovanjem, novim investicijama i postigli su odlične poslovne rezultate. Nove investicije i veći prihodi rezultirali su i novim zapošljavanjem. Prosječan broj zaposlenih u 2018. bio je 2147 i veći je devet posto ili za 175 zaposlenika u odnosu na 2017. godinu, a 23 posto ili za čak 397 zaposlenika više nego u 2015. godini.

U skladu sa zaključkom s tematske skupštine Udruge gospodarstvenika Posušje, koja je održana u prosincu prošle godine, koji ističe potrebu zajedničkog nastupa što većeg broja udruga gospodarstvenika i poslodavaca u Federaciji BiH u svojim zahtjevima prema tijelima javne uprave i institucijama, a sve u cilju rasterećenja gospodarstva i boljeg poslovnog okruženja, na 14. skupštini donesena je odluka da se pokrene procedura o kolektivnom članstvu Udruge gospodarstvenika Posušje u Udruzi poslodavaca Federacije BiH. Kolektivnim članstvom u Udruzi poslodavaca Federacije BiH, Udruga gospodarstvenika Posušje zadržava pravni subjektivitet i samostalnost u odlučivanju na razini općine, a sudjeluje u kreiranju zajedničkih aktivnosti na razini županije, Federacije i države.

Ostvarenje ciljeva

Inače, Udruga gospodarstvenika Posušje je slobodna, dragovoljna, neovisna i nepolitična udruga pravnih osoba iz Posušja koje ispunjavaju uvjete i prihvaćaju prava i obveze iz Statuta Udruge, utemeljena radi unaprjeđenja i ostvarivanja zajedničkih ciljeva, aktivnosti i interesa svojih članova u razvoju gospodarstva u općini Posušje. Članovi Udruge su uspješna gospodarska društva iz Posušja. Udruga je nastala 2011. godine i ima 45 članova. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?