Fojnica

Gosti iskazali zahvalu prigodnim koncertom

11.11.2016.
u 09:00

Učenici Osnovne glazbene škole “Jakov Gotovac” iz Busovače, jednog od rasadnika glazbenih talenata u središnjoj Bosni, u pratnji svojih nastavnika te predstavnika političkog, kulturnog i društvenog života općine Busovača, ovih su dana posjetili Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici. Dobrodošlicu su im uputili fra Miro Relota i fra Janko Ljubos, gvardijan i kustos Muzeja Franjevačkog samostana u Fojnici, obojica rodom Busovljaci.

Posjet samostanu iskorišten je za obilazak Muzeja, razgledavanje bogatih i zanimljivih zbirki. Doživljaj muzeja busovačkim školarcima kustos fra Janko Ljubos, kao i ostali domaćini, upotpunio je povijesnim crticama, anegdotama i legendama vezanim uz pojedine muzejske zbirke i eksponate.

Gosti su domaćinima na srdačnom prijmu i predstavljanju Muzeja zahvalili prigodnim koncertom te su zvuci glasovira, gitare i harmonike ispunili muzejsku galeriju.

Posjet Busovljaka Samostanu u Fojnici financijski je pomogao i Asim Mekić, načelnik općine Busovača, na čemu mu je zahvalila Davorka Dujmušić, voditeljica Odjela glazbene škole “Jakov Gotovac” u Busovači.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije