Sarajevo

Govor mržnje sve izraženiji kod mladih

Govor mrznje
16.12.2015.
u 07:00

Tajnik Ministarstva civilnih poslova BiH Zlatko Horvat smatra kako se u borbi protiv govora mržnje mora djelovati preventivno

"Problem govora mržnje na internetu postaje alarmantan, zbog čega je neophodno provesti preventivne mjere i educirati ljude, posebice mlade", rečeno je na konferenciji o "Borbi protiv govora mržnje na internetu" koja je održana u Sarajevu.

Tajnik Ministarstva civilnih poslova BiH Zlatko Horvat smatra kako se u borbi protiv govora mržnje mora djelovati preventivno.

"Najbolje bi bilo djelovati od osnovne stanice društva, a to je obitelj. Bilo bi dobro napraviti analizu otkud potječe mržnja kod mladih ljudi i jesu li oni svjesni njenih posljedica", rekao je on. Miralem Tursinović iz Omladinskog resursnog centra Tuzla smatra kako je primjetno povećanje govora mržnje zbog povećanja broja elektroničkih medija koji pokušavaju svojim senzacionalističkim člancima poboljšati prodaju, čime izravno utječu na govor mržnje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?