povećan broj zaraženih gripom

Gračanica: Dijete u izolaciji nakon povratka iz Italije, zbog gripe se obustavlja nastava

26.02.2020.
u 13:09

Nastava u Drugoj osnovnoj školi Hasan Kikić u Gračanici sutra se neće odvijati zbog povećanog broja učenika i nastavnika koje je zaraženo virusom sezonske gripe, ali i određenog broja djece koja su proteklog vikenda skupa s roditeljima boravila u Italiji.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, odvijanje nastave se odgađa uz suglasnost Ministarstva obrazovanja Tuzlanske županije.

Na konferenciji za medije iz Kriznog stožera za koronavirus TŽ jučer je potvrđena prva informacija da je proteklog vikenda grupa učenika spomenute škole u vlastitoj režiji boravila u Italiji, ali da im nije urađen test na koronavirus zbog činjenice da je njihova klinička slika bila uredna.

Prema službenim podacima s kojima danas raspolažu u Zavodu za javno zdravstvo TŽ, a koje su dobili od gračaničkog epidemiologa, trenutno je registrirano jedno dijete koje je s majkom u privatnoj režiji putovalo u Veneciju, ali je u prethodnom razdoblju bilo pod određenom virozom i upalom grla te na antibiotskoj terapiji. Dijete i majka se već nalaze u kućnoj izolaciji.

"Dijete se s puta vratilo u nedjelju, ali je ono i dalje kašljalo. Međutim, kod respiratornih bolesti i gripe osoba i u narednih mjesec dana kašlje u razdoblju oporavka. To dijete svakako treba ići u izolaciju skupa s majkom", kazala je za Klix epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo TŽ Jasmina Brkić-Džambić.

Iz Zavoda za javno zdravstvo TŽ su rekli da se na nastavi u gračaničkoj školi nije pojavilo oko 300 djece, od njih ukupno 1.100, zbog virusa sezonske gripe te je u suradnji s resornim ministarstvom odlučeno da se nastava sutra obustavi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije