Infrastrukturni projekti u općinama Posavske županije

Gradi se kanalizacija Bukovica u Odžaku

storyeditor/2022-10-26/radovi.png
27.10.2022.
u 18:43

Jesen u dvjema posavskim općinama Odžak i Domaljevac-Šamac u znaku je radova na infrastrukturnim projektima, piše Večernji list BiH. Nakon provedenoga postupka javne nabave i izbora najpovoljnijeg ponuditelja te potpisanoga ugovora, tvrtka Hidromont d.o.o. iz Srebrenika počela je I. fazu izgradnje kanalizacije Bukovica (Brodska ulica) u Odžaku.

Vodovodna mreža

Glavni projekt kanalizacije Bukovica odnosi se na izgradnju primarnoga prikupljanja i odvođenja otpadnih voda u Brodskoj ulici i sporednim ulicama koje njoj gravitiraju. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskoga kolektora ukupne dužine 3060 metara i dviju crpnih stanica.

- U ovoj fazi projekta planirana je izgradnja crpne stanice 1, kojom bi se prikupljena otpadna voda prepumpavala do visine postojećega okna i potisnog kolektora dužine oko 78 metara (od Crpne stanice 1 do postojećega okna), a što je i definirano potpisanim ugovorom između Općine Odžak, kao naručitelja, i tvrtke Hidromont, kao izvođača radova.

Ukupna vrijednost ovih radova je 210.333,24 konvertibilne marke s PDV-om, a sredstva su osigurana od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Rok za završetak ovih radova, prema potpisanom ugovoru, iznosi 120 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao - objašnjavaju iz Općine Odžak.

Što se pak tiče općine Domaljevac-Šamac, nastavljeni su planiranom dinamikom radovi na pružanju vodovodne mreže, no usporedno s tim milijunskim projektom nastoji se urediti i infrastruktura općine. Trenutačno im je u fokusu infrastrukturni projekt izgradnje lokalne ceste Domaljevac - Bazik, kao i projekt potpore poljoprivrednicima s područja općine Domaljevac-Šamac.

U suradnji s poduzećem Oranica d.o.o. Domaljevac, Općina je kandidirala infrastrukturni projekt izgradnje navedene lokalne ceste kao i projekt potpore poljoprivrednicima s područja općine Domaljevac-Šamac u suradnji s domaljevačkom Oranicom kao liderom projekta.

Sastanak u Tuzli

Kako bi što prije realizirali projekt vezan za asfaltiranje ceste Domaljevac - Bazik, u Tuzli je održan sastanak klasterske udruge "Klastera 3", gdje su bili predstavnici Tuzlanske i Posavske županije, predstavnik Općine Domaljevac-Šamac i lider za Općinu Domaljevac-Šamac, društvo Oranica d.o.o. Sama realizacija projekta, tvrde u ovoj općini Posavske županije, očekuje se početkom iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?