Gornji Vakuf - Uskoplje

Izdavanje okolišne dozvole za regionalnu deponiju nezakonito

24.05.2017.
u 07:00

Već četiri godine mještani mjesne zajednice Pajić Polje u općini Gornji Vakuf - Uskoplje bore se protiv izgradnje regionalnog sanitarnog deponija koji pokušava izgraditi Općina Gornji Vakuf - Uskoplje na čelu s bivšim i aktualnim načelnikom Seadom Čauševićem (SDA).

Organizirali prosvjede

Lokacija se nalazi u neposrednoj blizini uglavnom hrvatskih kuća u koje su se nakon rata mještani vratili i ponovno izgradili svoje domove nadajući se boljoj budućnosti. Međutim, ono što im se spremalo nisu mogli ni u najlošijim snovima sanjati. Većina mještana živi isključivo od poljoprivrede, od koje su uspjeli ostvariti egzistenciju za sebe i svoje obitelji. Regionalni deponij pokušavaju izgraditi uz njihove kuće, rijeku Vrbas, vodovod i župnu crkvu. Protiv izgradnje regionalnog deponija su svi mještani okolnih mjesnih zajednica, koji su svoje nezadovoljstvo pokazali dvama prosvjedima i peticijom od 2000 potpisa koje su prikupili u jednom danu. Također, javno su se oglasili i kardinal Vinko Puljić, Općina Bugojno, Grad Banja Luka i više od 20 udruga koji su poslali svoje prosvjedno pismo Općini Gornji Vakuf - Uskoplje.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?