MOSTAR

Gradonačelnik Bešlić primio novog voditelja Misije OESS-a

26.09.2017.
u 16:59

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u nastupni posjet novog voditelja Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini Brucea Bertona sa suradnicima.

Tijekom susreta gradonačelnik Bešlić upoznao je veleposlanika Bertona s političkim prilikama, funkcioniranjem grada u uvjetima kada nema zakonodavne vlasti, te je još jednom podsjetio na nužnost provedbe Odluke Ustavnog suda BiH za Mostar, kako bi se i u Mostaru konačno mogli održati lokalni izbori, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

Veleposlanik Berton upoznao je gradonačelnika s aktivnostima koje provodi OESS, spomenuvši, među ostalim, “Koaliciju za borbu protiv mržnje”, projekt koji se provodi u 31 lokalnoj zajednici u BiH, a Grad Mostar bi također trebao biti jače uključen u njegovu provedbu.

Gradonačelnik Bešlić, u tom kontekstu, upoznao je veleposlanika Bertona da je Grad Mostar, u cilju borbe protiv malodobničke delinkvencije, formirao radnu skupinu koja je dobar primjer suradnje županijskih i gradskih vlasti, te sigurnosnih agencija, OSA-e i SIPA-e, Centra za socijalni rad te četiri aktiva direktora i ravnatelja osnovnih/srednjih škola HNŽ-a.

Djelovanje radne skupine rezultiralo je usvajanjem Akcijskog plana za prevenciju malodobničkog prijestupništva i primjenu alternativnih mjera u Gradu Mostaru za 2015. - 2017.

Prvi čovjek Misije OESS-a interesirao se i za pitanja položaja Roma u Mostaru, kao i za prevenciju korupcije.

Gradonačelnik Bešlić istaknuo je pozitivan primjer stambenog zbrinjavanja svih domicilnih Roma u Mostaru, a što je prepoznalo i Vijeće Europe.

Glede korupcije, naglasio je kako sustavno mora boriti protiv nje, dodavši da je Vlada Hercegovačko-neretvanska županija usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije 2015.-2019. te kako je odgovorna i učinkovita javna uprava pretpostavka za vladavinu prava, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?