U povodu Dana žena

Gradonačelnik Kordić dijelio sugrađankama ispred Gradske vijećnice karanfile

08.03.2021.
u 10:11

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić uputio je svim sugrađankama prigodnu čestitku povodom 8. ožujka - Međunarodnog dana žena.

U njoj je istaknuo kako je ovaj dan prigoda podsjetiti se na događaje od prije više od jednog stoljeća, na borbu koju su žene prošle na putu do ravnopravnosti.

"Iako se na početku odnosio uglavnom na borbu na radnu ravnopravnost, u današnje vrijeme 8. ožujak obilježavamo kao dan borbe za sva prava koju su žene izborile tijekom povijesti, a posebice u 20. stoljeću. Stoga je danas važno da se između proslava i prigodnog darivanja žena, kao dijela tradicije obilježavanja Međunarodnog dana žena, prisjetimo i što su žene sve kroz povijest svojim stvaranjem, energijom i djelovanjem učinile na svim područjima  i kreirale današnje društvo.

Na tome im svi trebamo biti zahvalni, a više žena u svim područjima djelovanja, posebno onima u kojima se upravlja društvom, samo će doprinijeti da naš grad i cijelo društvo bude bolje, prosperitetnije i sretnije", navodi se u čestitki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije