MOSTAR

Gradonačelnik Kordić primio u posjet španjolskog državnog tajnika za Europsku uniju

01.12.2021.
u 15:04

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Juana González-Barba Pera, španjolskog državnog tajnika za Europsku uniju u pratnji Terese Lizaranzu, veleposlanice Španjolske u Bosni i Hercegovini, Joséa Miguel de Lara Toledo, zamjenika generalnog direktora za zemlje kandidate i Cristinu Borreguero Ballesteros, savjetnicu državnog tajnika za EU.
Državni tajnik zanimao se za stanje u gradu i funkcioniranje gradske vlasti u proteklom razdoblju, a nakon što u Mostaru održani lokalni izbori.

Gradonačelnik Mostara ga je upoznao po svim bitnim pitanjima te istaknuo koji su važni projekti i bitni  prioriteti u fokusu nove gradske vlasti u idućem razdoblju.

Ovu priliku iskoristio je i upoznati državnog tajnika Kraljevine Španjolske s činjenicom kako je održavanju izbora u Mostaru nakon 2008. godine, prethodio Mostarski sporazum kojeg su potposali domaći čelnici te potom usvajanje izbornog zakona za Mostar koji je prošao svu potrebnu parlamentarnu proceduru.

Naglasio je kako je to razrazriješilo dugogodišnje političke i pravne probleme, uspostavljeno je Gradsko vijeće, izabran  gradonačelnik, te je stvoreno međusobno povjerenje, a što za rezultat imalo činjenicu da Gradsko vijeća i Gradska uprava kvalitetno funckioniraju. Sva tri konstitutivna naroda su ravnomjerno zastupljena u Gradskom vijeću i taj model i Mostar kao takav, multikukulturalan, multietnički i multureligijski, mogu biti primjer drugim gradovima i višim razinama vlasti.

Izaslanstvo Kraljevine Španjolske posjetilo je danas i Vladu Hercegovačko-neretvanske županije gdje ih je primio predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg, koji je upoznao goste s aktualnim političkim zbivanjima u HNŽ-u, s posebnim naglaskom na aktivnosti Vlade, ali i na njezine planove za buduće razdoblje.

Španjolsko izaslanstvo je obišlo i Španjolski trg odajući počast pripadnicima španjolskim pripadnicima u sastavu SFOR-a  stradalim u ratu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?