Intervju: ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić

Graničnoj policiji nedostaje 517 policajaca, uskoro natječaj za 100

04.08.2017.
u 08:00

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić u intervjuu za Večernji list govori o nedostatku policijskih službenika u toj agenciji. Osvrnuo se i na stanje na graničnim prijelazima, ali i na uspjehe koje Granična policija bilježi unatoč svim poteškoćama.

U turističkoj sezoni tijekom ljeta najviše do izražaja dolaze problemi zbog kategorija određenih graničnih prijelaza, jesu li napravljeni ikakvi pomaci s hrvatskom stranom po tom pitanju?

- Granični prijelazi sa susjednim zemljama uređuju se ugovorima o graničnim prijelazima na osnovi procjena nadležnih tijela obiju zemalja. Kako bi granični prijelaz trajno promijenio status, potrebno je promijeniti ugovor. Mješovito povjerenstvo za praćenje provedbe ugovora između BiH i RH o graničnim prijelazima može odobriti privremeni međunarodni promet putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet, ali ne može mijenjati ugovore. Odlukama Mješovitog povjerenstva za praćenje provođenja ugovora između BiH i RH o graničnim prijelazima odobren je privremeni međunarodni promet putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet Duži - Imotica (od 12. srpnja 2017.), Orahov Do - Slano (od 14. srpnja 2017.) i Hadžin Potok - Bogovolja (od 1. kolovoza 2017.) u trajanju od tri mjeseca. Također, prethodnim odlukama Povjerenstva (od 1. lipnja 2017.) odobren je privremeni međunarodni promet putnika preko stalnih graničnih prijelaza za pogranični promet Gabela Polje I - Gabela i Kozarska Dubica - Hrvatska Dubica u trajanju od tri mjeseca, odnosno do održavanja iduće sjednice Mješovitog povjerenstva.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?