novi val migranata

Granicu BiH čuvat će Mađari, Poljaci, ali i Frontex

02.04.2019.
u 08:00

Granična policija BiH, policija Republike Srpske, djelatnici FUP-a i županijskih MUP-ova, ali i policija iz drugih europskih zemalja čuvat će šesto kilometara dugu granicu BiH sa Srbijom. Naime, jačanje istočne granice BiH ostaje prioritet Vijeća ministara BiH, rečeno je na posljednjoj sjednici. “U tijeku su aktivnosti o dodatnom angažiranju 100 policajaca iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske koji će pružiti pomoć Graničnoj policiji BiH. Također će se razgovarati i s predstavnicima drugih policijskih tijela i agencija o pružanju pomoći u kontroli granice BiH”, navedeno je prije nekoliko dana iz Vijeća ministara BiH.

Bilateralni sporazumi

Ministarstvo sigurnosti je, kako se navodi, uputilo pisma veleposlanstvima Austrije, Češke Republike, Poljske i Slovačke s upitom o spremnosti ovih država da pomognu i BiH pruže pomoć angažiranjem svojih policijskih službenika na granici BiH, kao i u tehničkoj pomoći...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije