ima rješenje

Grubi i hrapavi laktovi? Evo kako će za 10 minuta postati nježni i lijepi

Shutterstock
12.07.2019.
u 08:10

Gruba koža na laktovima zahtijeva jako veliku pažnju: često ostane suha te se - usprkos hidratantnom losionu za tijelo i uljima – ne postiže željeni učinak. Osim toga, na laktovima se gotovo uopće ne sakuplja masnoća. Laktovi su predodređeni da budu hrapava i suha područja našeg tijela, piše miss7.24sata.hr.

Međutim, jedan jednostavan kućni pripravak sjajno pomaže… 

Sve što ti ubuduće treba za mekane laktove, jest jedan limun! Prereži limun te istisni obje polovice. Stavi polovice na stol te u njih stavi laktove i pritišći tako lagano oko 10 minuta. Voćna kiselina iz limuna omekšat će gornji grubi dio kože. Na kraju operi temeljito kožu te je posuši.  

Ali: i ova tri domaća sredstva učinit će tvoje laktove mekanima:  
Med: ugrij 2 žlice livadnog meda u vodenoj kupki na maksimalnoj temperaturi od 40 stupnjeva te pomiješaj sa 1 žlicom svježe iscijeđenog limuna. Premaži time gruba mjesta te ostavi da djeluje oko 30 minuta. Potom isperi.  
• Napravi piling od 2 žlice morske vode i 1 žlice maslinova ulja te time istrljaj laktove.  
• Natrljaj laktove s komadom ananasa te isperi nakon pet minuta.  

Važno: nakon tretmana nemoj zaboraviti obilno namazati laktove kremom. Naime, voćna kiselina kožu čini još više suhom nego prije. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?