učenica generacije

Gruđanka Ivona Mlinarević: Računarstvo je moj izbor, a matematiku posebno volim

03.07.2020.
u 19:16

Prvo je dobila priznanje za učenicu generacije na kraju osnovnoškolskog školovanja, a sada i za kraj srednjoškolskog obrazovanja u školi Antuna Branka Šimića u Grudama. Radi se o Ivoni Mlinarević, izvrsnoj gimnazijalki koju je zbog uspjeha primio i grudski načelnik Ljubo Grizelj, u društvu s ravnateljem škole Mladenom Lekom. - Dobiti titulu učenice generacije, i to po drugi put, dok bivam okružena ambicioznim i perspektivnim mladim ljudima, zaista je velika čast. Put do uspjeha bio je težak i dug, no sretna sam što je moj višegodišnji rad i trud prepoznat. Iz ovog sam naučila da se sav napor zaista isplati - priča za Večernji list Ivona koja namjerava upisati studij računarstva na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

- Maštala sam o mnogim zanimanjima s vjerom u sebe i svoj rad, no kad sam krenula u četvrti razred, trebalo je donijeti konačnu odluku. Promatravši svaki predmet tijekom mog srednjoškolskog obrazovanja, uvidjela sam da zaista gajim neku posebnu ljubav prema matematici. Uz zabavljanje s kalkulatorom i bilježnicom, od malih nogu obožavam raditi i s tehnologijom. Tražeći tako neko zanimanje koje će mi tijekom idućih pet godina donijeti koliko-toliko lakše učenje, a nakon tog vremena i posao u kojem se vidim kao uspješna poslovna žena, odlučila sam da se definitivno želim baviti nekim tehničkim područjem - priča nam učenica generacije iz Gruda. Ističe da je, unatoč brojnom gradivu i svakodnevnom učenju, uspijevala imati vremena za sebe, obitelj i prijatelje.

- Ja sam doista uspijevala imati vremena za sebe, obitelj i prijatelje. Pohađala sam i glazbenu školu, išla na folklor, sudjelovala u raznim školskim i izvanškolskim aktivnostima sa svojim vršnjacima, provodila mnogo vremena družeći se i, uz sve to, ipak sam uspijevala redovito učiti. Smatram da je organizacija bitan ključ za uspjeh i da se, uz konstantno učenje, srednjoškolsko razdoblje ipak može lijepo proživjeti - priča nam Ivona.

Za kraj poslala je i poruku mladima. - Poručila bih im da budu svoji i slijede snove s čvrstom vjerom u sebe. Život je pun padova i uspona i što prije to shvate, lakše će podnijeti situacije s kojima će se susresti. Uz dobru organizaciju i upornost, cilj će biti sve bliže i bliže - kazala je učenica generacije Ivona Mlinarević.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije