prenj

GSS Jablanica spasio dvoje izgubljenih engleskih turista na Prenju

29.05.2017.
u 11:39

Gorska služba spašavanja Jablanica realizirala je sinoć akciju spašavanja dvoje turista iz Engleske koji su se izgubili na planini Prenj.

Nakon gotovo cjelonoćne potrage, akcija je uspješno okončana u 3 sata i 30 minuta ujutro, kada su članovi GSS-a Jablanica Malović Smail i Malović Ajdin, na čelu sa načelnikom GSS-a Jablanica Sabahudinom Spahovićem, fizički stupili u kontakt s dvoje izgubljenih Engleza.

Načelnik GSS-a Jablanica Sabahudin Spahović kazao je u izjavi za Fenu kako su engleski turisti, krećući se putem "Via dinarica", pogrešno skrenuli i otišli u suprotnom pravcu od Milanove kolibe.

- Nakon što ih je zadesio mrak, uspaničili su se i pozvali policijsku stanicu u Jablanici, koja nas je obavijestila o nesretnom događaju. Telefonski smo stupili u kontakt s izgubljenima te su nam poslali gps koordinate koje su pokazale da se izgubljeni nalaze u veoma nepristupačnom području na planini Prenj. Na svu sreću sve se dobro završilo s obzirom da su lutali više od 6 sati i da su, kada smo ih pronašli, bili vidno iscrpljeni. Nakon pronalaska službenim vozilom GSS stanice Jablanica, prevezli smo ih do grada gdje su prespavali i odmorili se - kazao je Spahović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?