Lokalni izbori

Gužve na biralištima u bošnjačkom dijelu Mostara

20.12.2020.
u 13:17

Iza podneva masovniji je bio odziv birača u većinskim bošnjačkim gradskim područjima Mostara. Zbog toga su se u novoj školi koja se nalazi u naselju Zalik stvorile više desetaka metara duge kolone birača koji čekaju obaviti svoju građansku dužnost. Da bi glasovali moraju čekati duže od 20 minuta. Slično je i na drugim lokacijama gdje se nalaze biračka mjesta. Stranački promatrači su na nekoliko mjesta zabilježili kako su došli glasovati osobe koje su fiktivno prijavljene na glasovanje u zapadnome dijelu Mostara. Svi ti slučajevi su dokumentirani i prijavljeni policiji.
Zbunjujuća i činjenica da da je popis birača koje je dostavilo državno Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH i onaj koji se koristi na biračkim mjestima u Mostaru manji za čak 4000 birača.
Na zloporabe s prebacivanjem bošnjačkih birača iz istočnog u zapadni većinski hrvatski dio Mostara upozorili su iz Hrvatskog narodnog sabora BiH te su podnijeli kaznene prijave Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?