MOSTAR

Gužve pred bankama,poštom, trgovinama...

06.04.2020.
u 12:10

Odluka Federalnog stožeracivilne zaštite kojom je odobreno kretanje umirovljenicima kako bi mogli otići do banke i podignuti mirovinu, očekivano je napravila velike gužve. Premda su i iz banaka apelirali na umirovljenike da pokušaju izbjeći gužve, a samim tim i smanjiti mogućnost zaraze koronavirusom, redovi ispred banaka u Mostaru bili su veliki. Umirovljenici su, a to je također bilo za očekivati, iskoristili priliku i obavili kupovinu namirnica u nekim od tržnih centara. Ono što je ohrabrujuće je to da ogromna većina umirovljenika, moglo bi se reći i svi, nose zaštitnu masku, a većina se drži i uputa o minimalnom rastojanju. 

Podsjetimo, kako bi se svim umirovljenicima omogoćilo da dobiju i preuzmu svoje mirovine u aktualnoj situaciji pandemije koronavirusa Federalni stožer civilne zaštite usvojio je izmjene naredbi u vezi sa kretanjem osoba starijih od 65 godina, kojima im je omogućeno kretanje od 08 do 12 sati tijekom ovog tjedna.

Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je kako odluka da se osobama starijim od 65 godina dozvoli izlazak kako bi obavili obaveze nije "poziv za šetnju". 
"Ovo nije dozvola za šetnju, već dozvola da obave svoje obveze u trgovinama, poštama i slično. Zamolili smo ostale građane da u tom periodu ne izlaze. Ukoliko vidimo da se mjere ne poštivaju morat ćemo donijeti druge naredbe, zabraniti ostalim građanima u tom periodu izlazak ili ukinuti dozvolu izlaska umirovljenicima", poručio je Solak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?