Blagdanska kupovina

Gužve se očekuju idući tjedan, a potrošit će se oko 300 KM

15.12.2016.
u 07:00

Premda su proteklih tjedana sindikati upozoravali građane da ne čekaju posljednje dane kad je blagdanska kupnja u pitanju, potrošači izgleda pomalo i uživaju u toj blagdanskoj gužvi. - Čini mi se da djeca najviše vole ovo vrijeme, gužvu, puno šarenila, buke... lijepo je osjetiti ovaj duh blagdana. Kupili smo ono osnovno, a u kupnju će se ići i idući tjedan. Ne može čovjek baš sve kupiti, uvijek se na nešto zaboravi, govori nam žena koju smo susreli kod jednog trgovačkog centra u Mostaru. U tom centru, kad se radi o prosječnoj košarici, govore nam da se potroši od 250 do 300 maraka.

- To su neke okvirne cijene. Osim namirnica kupuju se božićni ukrasi, odjeća i obuća. Dosta se govori namirnicama za prehranu koje nisu jedine zastupljene pri kupnji, kažu nam u mostarskom centru.

U drugom centru kod Gruda također je gužva. Vrhunac se očekuje idući tjedan.

- Što se tiče blagdanskih košarica, one su ranijih godina iznosile oko 300 maraka, a pretpostavlja se da će se u tom prosjeku zadržati i ovih blagdana. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?