PROSVJETA U HNŽ-u

Hadžiomerović na godišnjem, problem razreda još nije riješen

'skola'
''
09.08.2014.
u 09:54

Ministarstvo tvrdi da trenutačno stanje u prosvjeti ne dopušta da djeca u rodočkoj školi imaju učitelje za svaki razred posebno

Nakon što je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kultre i sporta HNŽ-a odlučilo da će učenici prvog i drugog razreda Osnovne škole Bartola Kašića u mostarskom naselju Rodoč ići u isti razred i da će im nastavu voditi jedna učiteljica, uslijedili su godišnji odmori, a problemi ostavljeni za kraj kolovoza.

Iako su roditelji djece koja su pogođena ovom odlukom poručili da neće slati djecu u školu pod ovim uvjetima, te kako su mogući novi prosvjedi, izgleda da se resorno Ministarstvo nije previše uzbudilo zbog toga. Kako su nam rekli u sindikatu osnovnih škola HNŽ-a, ministar Zlatko Hadžiomerović je na godišnjem odmoru i još ništa nije dogovarano oko ovog problema.

- Nije u pitanju samo ovaj problem nego su otvorena još neka pitanja. Nije bilo nikakvih pregovora i očekujemo da će razgovarati o otvorenim pitanjima nakon što se predstavnici vlasti vrate s godišnjih odmora - rekao nam je predsjednik Sindikata osnovnih škola HNŽ-a koje rade prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku Slavko Lauš.

Dodao je kako još nisu riješeni ugovori za dio prosvjetara koji su proglašeni tehnološkim viškom, što za Sindikat također predstavlja goruće pitanje.

Predstavnici sindikata nisu željeli ovaj put ulaziti u konfrotaciju s predstavnicima nadležnog Ministarstva, ali je bilo primjetno da su razočarani ponašanjem u kojemu se rješavanje problema ostavlja nakon odmora. Sindikati su poručili kako očekuju da će pregovori oko spomenutih problema započeti odmah nakon završetka godišnjih odmora jer je do početka nove školske godine ostalo samo mjesec dana. Vremena za dogovor je malo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?