sastank o Reformskoj agendi

Hahn: Reformski put mora biti nastavljen, ispuniti uvjete MMF-a

sastanak reforme
Foto: FENA
1/2
17.03.2017.
u 11:40

Komesar za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn je, nakon današnjeg sastanka o Reformskoj agendi koji je održan u Sarajevu, izjavio da konkretni rezultati reformi građanima ne mogu uvijek biti vidljivi, ali da su efekti ipak bili pozitivni.

Precizirao je da je u 2016. godini registrirano povećanje industrijske proizvodnje i izvoza za oko 10 posto, kao i da je u Sarajevskoj županiji zabilježeno oko 20 posto više registriranih malih i srednih poduzeća.

Naglasio je da reformski put mora biti nastavljen te da trebaju biti ispunjeni uvjeti MMF-a za nastavak aranžmana i isplatu narednih transi.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić ponovio je opredijeljenost Vijeća ministara za provođenje reformi u cilju europskih integracija i ekonomskog razvoja.

Dodao je da proces reformi trebaju pratiti investicije u projekte koje je BiH predložila, a koji bi bili financirani po uvjetima povoljnim za BiH.

Opredijeljenost za provođenje reformi iskazali su i entiteski premijeri, Fadil Novalić i Željka Cvijanović, koji su nazočili sastanku.

Sastanku su također nazočili veleposlanica SAD-a u BiH Maureen Cormack te predstavnici MMF-a, Svjetske banke i EBRD-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?