Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
47 28°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
 • Avatar MK3
  MK3:

  Standardni hrvatski naziv za Sarajevo bi trebao biti "Vrhbosna", i kao takav bi sam od sebe mnogo vrludanja u toj zemlji doveo u red - počevši od identitetske zasebnosti hrvatskog jezika pa sve do pragmatike shvaćanja povijest Bosne i Hercegovine ... prikaži još! prije dolaska Turaka i razumjevanja pitanja hrvatskog naroda u BiH ... No to je na jezikoslovcima u Zagrebu (HAZU ima sam puno neobavljenoga posla)! Kao i svijest, da bi Ukrajinske gradove na hrvatskom jeziku u stvari trebali temeljiti na ukrajinskom a ne ruskom nazivu - tako bi tu svijest trebali i razviti i za Vrhbosnu, a ne da glavni grad Bosne i Hercegovine nazivamo Sarajevo temeljeno na turskom nazivu "Saray Bosna" koji svoj naziv temelji na hrvatskom nazivu Vrhbosna.

 • realisticki: Premium korisnik

  Prema trenutačnim razvojima događaja, i garniturom političara u Briselu, izgleda da Srbija, Crna Gora i BiH moraju prvo ući u NATO, pa da bi ih onda primili u EU. Svi drugi prijedlozi i varijante nisu opcija, a ti učeni ljudi ... prikaži još! bi to trebali znati.

 • lokve:

  HA HA HA lista želja, prije će se Hrvati iseliti iz svih susjednih zemalja, nego što će ove zemlje uću u EU, po ovim zahtijevima.

Još iz rubrike Vijesti

plinovod
Vijeće ministara BiH

Nema konsenzusa za vođenja pregovora oko dva prednacrta sporazuma za plinovod

Irena Pujol objavila pel

Fotografija nastala '93: Bivši UN-ov vojnik traži djevojčicu Alisu iz Mostara

ŠIROKI BRIJEG

Okruglim stolom o zaštiti žrtava trgovine ljudima počela javna kampanja u ZHŽ-u