povreda Statuta

HDZ izbacio člana Predsjedništva stranke i dva zastupnika

21.04.2020.
u 14:54

Član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, predsjednik Kluba Hrvata i zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije Robert Bagarić i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH i zastupnik u Skupštini HBŽ Ante Tadić su zbog teške povrede Statuta HDZ-a BiH isključeni i brisani iz evidencije članova te stranke.

Ova odluka je, kako se navodi u priopćenju Županijski odbor HDZ-a u HBŽ, donesena 3. travnja.

Županijski odbor HDZ-a u HBŽ navodi kako je Ivica Brešić, aktualni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi toj županiji, Odlukom Gradskog odbora Livno od 18. prosinca 2019. godine isključen i izbrisan iz evidencije članova HDZ-a BiH, prenosi Faktor. 

- Tražimo od Ivana Vukadina, Roberta Bagarića, Ante Tadić i Ivica Brešić da podnesu ostavku na sve pozicije na koje su izabrani s kandidatskih lista HDZ-a BiH ili na prijedlog stranačkih tijela HDZ-a BiH i da mandate koje su osvojili zahvaljujući glasačima HDZ-a BiH vrate ŽO HDZ BiH - priopćeno je iz ŽO HDZ-a BiH HBŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?