Dom naroda BiH

HDZ uputio u parlamentarnu proceduru izmjene Izbornog zakona BiH

28.04.2017.
u 14:09

Klub izaslanika iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je u parlamentarnu proceduru dostavio Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, piše Klix.ba.

Predloženim izmjenama i dopunama regulira se izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, implementira se Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine U-23/14 tj. izbor izaslanika u Domu naroda Federacije Bosne i Hercegovine, te Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine U-9/09 koja se tiče izbora u Gradu Mostaru.

Podsjetimo, lider HDZ-a BiH Dragan Čović nedavno je rekao kako je naredni mjesec važno riješiti pitanje Izbornog zakona, kako, prema njegovim riječima, euroatlanski put ne bi bio ugrožen. Čović je uvjeren kako BiH ima sve preduvjete da do kraja godine dobije kandidatski status u Europsku uniju (EU). Prema riječima analitičara, sadašnje vrijeme je jako važno za izmjene Izbornog zakona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije