PSBiH

HDZ zaprijetio napuštanjem Zastupničkog doma ako se usvoji rezolucija o Hrvatskoj

 Nikola Lovrinović
07.03.2017.
u 19:44

Šef Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nikola Lovrinović izjavio je danas će ova stranka napustiti sjednicu ovog doma, ukoliko bude usvojen Prijedlog rezolucije o želji za napredak Republike Hrvatske.
"Amandmanima na Prijedlog rezolucije, ukoliko prođe ovakav kakav jeste i konsekvence koje može izazvati, želio sam ukazati na ozbiljnost ovog što se 'u šali' predlaže", rekao je Lovrinović novinarima. 

Prema njegovim riječima, Hrvatska nikad nije donijela sličnu rezoluciju o stanju u BiH, iako su iznosili stavove koji su se odnosili na položaj Hrvata u BiH, javlja Srna. 

On je izrazio nadu da rezolucija neće proći, s obzirom da predstavlja banaliziranje rada Zastupničkog doma Parlamenta BiH i bit će opomena Kolegiju da naredni put dobro razmisli što prolazi na dnevni red sjednice.

"Nadam se da neće proći rezolucija, jer ne mogu zamisliti situaciju koju bi proizvela i u Hrvatskoj i ovdje u BiH. Kolegama iz SDP-a nije prvi put da predlažu ovakve inicijative koje dobro uzdrmaju unutarnje odnose, a evo izgleda sada uzdrmavaju odnose sa susjedima", rekao je Lovrinović.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Borjana Krišto sličnog je razmišnjanja kada je riječ o Prijedlogu rezolucije, ističući da se njom narušavaju odnosi sa susjednom zemljom. 

Krišto je dodala da Prijedlog rezolucije nema zastupničko utemeljenje, jer zastupnici imaju pravo predlagati smjernice samo za institucije BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije