SAM OTKRIO KARCINOM

Hebrang boluje od malignog limfoma: Liječnici mi daju još tri mjeseca života

26.10.2020.
u 13:06

Garantiraju mi rok trajanja od tri mjeseca, a onda ćemo vidjeti. Kada su mi to obznanili rekao sam pa to je čisti zgoditak. Sve je počelo umorom i naglim gubitkom kilograma

Andrija Hebrang, nekadašnji ministar zdravstva boluje od malignog limfoma (rak limfnog sustava), ozbiljne bolesti koju je sam otkrio.

- Prije manje od godinu dana teško sam obolio, liječim se na hematologiji i evo baš sam sada primio prvu kuru terapije. Zbog toga se nisam niti javio da iz mirovine idem u praksu pomoći u pandemiji - kazao je Hebrang za 24sata te dodao: - Garantiraju mi rok trajanja od tri mjeseca, a onda ćemo vidjeti. Kada su mi to obznanili rekao sam pa to je čisti zgoditak. U roku od 72 sata sam si postavio dijagnozu što vjerujem da je rekord. Sve je počelo umorom i naglim gubitkom kilograma.

Dodaje da je odmah otišao na ultrazvuk abdomena te da je slezena bila povećana. - Odmah mi se upalio alarm. Nije bilo začepljenja krvnih žila pa sam već tu posumnjao što bi moglo biti. Potom sam vadio krv i imao sam što vidjeti. Sve je divljalo. 

Kaže da se ne boji smrti.

- Mnogi me pitaju da li me strah smrti i kažem im da ne. A znate zašto? Jer sam ispunio sve svoje živote ciljeve. Imam predivnu obitelj, sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske, ostvario sam akademsku karijeru i nemam više što za odraditi. Zato se smrti ne bojim. Ja sam vam potpuno miran – hrabro će Hebrang.

U prosincu ga čeka druga kura lijeka MabThera. - Odmah sam naručio privatno lijek iz Austrije, sam ću ga platiti pa ću primiti tu drugu kuru u prosincu bez obzira na trenutačne teškoće s veledrogerijama – dodao je te pojasnio kako sam lijek djeluje: 

- To je jedan pametan lijek koji se prima preko infuziju te tako ulazi u krvotok. Prepoznaje limfocite koji imaju karcinom i ciljano ih uništava. Primjenjuje se zadnjih 12 godina, a učinak mu ovisi o tome koliko je prošlo od prvih simptoma do uzimanja terapije - zaključuje Andrija Hebrang.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?