RUŠI ZAKONE

Helez naređuje tko sve može primati naknadu

'EPS ZUKAN HELEZ'
''
16.07.2014.
u 09:03

Ministar za pitanja branitelja i invalida rata Zukan Helez vrši pritisak na Institut za vještačenje

Javnim obećanjem da će mimo zakona ponovno u evidenciju uvesti pripadnike Armije BiH s prostora Srebrenice i nekoliko susjednih općina koji su nakon provedene revizije ostali bez svojih novčanih naknada, federalni ministar branitelja i invalida rata Zukan Helez još jednom je uvrijedio ratne invalide i branitelje s prostora 4 općine zapadne Hercegovine kojima je isplatu naknada zbog njihova protivljenja postupku revizije prije nekoliko mjeseci stopirao.

Spreman odgovarati

Ponesen ozračjem koje je na pozornici vladalo uoči proslave 19. godišnjice proboja 28. divizije Srebrenica, na kojoj su se redali ratni zapovjednici Armije BiH, među kojima i zapovjednik obrane Srebrenice i bivši haaški optuženik Naser Orić, ministar Zukan Helez kazao je da će kao ministar narušiti zakon, ali da je zbog toga spreman odgovarati. “Prije tri dana”, započeo je svoje izlaganje Helez na pozornici, “pred nekoliko zapovjednika nazvao sam glavnog inspektora naredio i dao mu pismenu zapovijed, da svih 109 izvedenih s područja Srebrenice i susjednih općina u roku od 10 dana vrati u pravo i da im se sve nazad isplati iako to nije u skladu sa zakonom, ali ako ću zato odgovarati, spreman sam odgovarati. Hvala vam”!, praćen pljeskom okupljenih Zukan Helez završio je svoje izlaganje. Prije toga javno je kazao kako on i Naser Orić zajedno s ostalim zapovjednicima obavljaju pritisak na Institut za vještačenje dajući mu neke prijedloge. Što je točno pod tim ministar Zukan Helez mislio može se samo nagađati. Indikativno je da jedan ratni zapovjednik, čiji su poslijeratni nastupi u javnom životu počesto punili stupce “crne kronike” zajedno s ministrom za pitanje branitelja i invalida rata, obavlja pritisak na instituciju (Institut za vještačenje) koju je utemeljila “platformaška” Vlada.

Slučaj “Hercegovina”

Isti taj ministar Zukan Helez na 102. sjednici federalne Vlade kada se razgovaralo o pitanju revizije braniteljske populacije u Zapadnohercegovačkoj županiji cijelu vlast i branitelje nazvao je bandom na koju treba poslati policiju. Za razliku od Srebrenice, na sjednici Vlade FBiH Zukan Helez se zaklinjao u pravnu državu. “Ja po cijenu ostavke ne želim da me netko tjera praviti kazneno djelo, to je isto kao kada bih ja vama, bilo kome od vas, sada dao torbu para, da je nosite bez ikakvih valjanih dokaza da ste korisnik toga i toga” govorio je prije tri mjeseca federalni ministar za pitanje branitelja i invalida rata Zukan Helez kada se raspravljalo o naknadama branitelja u zapadnoj Hercegovini.

Ključne riječi

Komentara 8

EN
enaenesena
21:02 16.07.2014.

OTVORENO PISMO članovima ipk komosije TUZLA I SARAJEVO SADETA KARIĆ-MUJIĆ NEVZET-KRAJINA-DELIC-DŽAVID HABIBOVIĆ i ostali članovi Na dušu onima koji provode nepravdu i u mom slucaju i kriminal jer ugrožavaju moj opstanak i moje porodice.nemam sta govoriti o zdravstvenom stanju zau za koje je svaki ozbiljni doktor iz brčkog i sa gradine rekao da imam 100% prolaz. šest puta na komisiji sest puta šikaniran dok oni koji su samnom lezali i izasli iz prve prosli a u kartonu koje sam pregledao ni tablete ne trose.do sada sam popio oko 35000 apaurina ne računajući inekcije na hiljade depresiva deprezol i risar i tableta za bolove na hiljade betablokatora za srce na hiljade tegretola i trodona tableta za pritisak na desetine hiljada tableta za šećer itd.sve u zadnjih 15 godina. primio sam blokade za kičmu i noge nemogu podić 10 kila ni saget se ni sjedit ni stojat.moram vam odgovorit na vasu nepravdu .zdravstvo je najkorumpiranije to sam cuo na tv-u a tu i vi spadate.vidim to oko sebe ko prolazi eno ih penju se na krovove kopaju ko mladići potpuno zdravi.a moje stanje ignorirate.neznam zasto vam sluzi zakletva i obraz.u mom slucaju to vam ne vrijedi ni feninga.slobodno to sakrite da se ne sramotite.ovo se odnosi na one clanove komisije koji nene šutnu a puste "podobne" .pošto za njih ja sam potpuno zdrav i tablete koje trosim nisu nista dabogda i dabogda njihovi najmiliji trosili ove tablete i imali ovakve bolove.još jednom to je za one koji smatraju da je moja terapija kao dva andola. kad pogledaju njih nek se sjete mene i moje patnje.tu ima umijesanih i drugih glavonja sem clanova komisije preko kojih idu mnoge tranše . direktor pia je pravo nevinasce ruke mu svezane? kome li ih odveže?znam savjest je vama nepoznata rijec.ovo je šesti put na komisiji gdje sume ponovo odbili vrše zločin nada mnom i sva rjesenja su ko da su ih papagaji napisali izgleda samo kopiraju rješenja.bog im platio.da ne trosim terapiju svaki dan bi bio na hitnoj a kasnije ko zna sta bi se desilo ne samo meni.ja cu opet izlaziti na komisiju ove godine jer sam kopletno loseg stanja. enes šabanović ahmeta hantalasevica 16 76120 brcko ps svaki iole normalan doktor bi me penzioniso a kada sam pitao jednog doktora iz komisije sto puštaju zdravije ljude od mene a mene vracaju samo je rekao hinski "TUŽI ME" .ČISTI KTIMINAL! ja sam borac nikog ne respektujem ko mi radi o glavi i unistava moj život i moje porodice.bez dlake na jeziku! dostvljeno istitutu sarajevo i tuzla direktoru pia sarajevo ispostavi orašje ministru helezu premieru nikšicu svim dnevnim novinama za objavu i mnogim drugim

EN
enaenesena
21:16 16.07.2014.

molio bi redakciju da ne brise istinu i samu istinu jer ce se svrstati na stranu kriminalaca i prokletnika! od oko30 poslanih meilova poznatim pojedincima koji imaju veze sa ovim sto deveram i mnogim bh institucijama niko mi nije odgovoriorio a helez moj dragi "borac" za borce napisao mi je u slobodnom prevodu"crkni magarče dok trava ne naraste"jos jednom moli bi da nebrišetemoj koentar jer i sami znate sa kakvim ljudima se borim i politickim spodobama. hvala najljepša!

CO
cope
19:59 17.07.2014.

Izgleda covjek vas procitao.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?